(Magyar) Intézményi megrendelés esetén, kérje személyre szabott ajánlatunkat! (iskolai jutalomkönyv, ajánlott olvasmány)

Csimota Blog

(Magyar) Csimota 10: Szekeres Niki interjúja a Tiszatáj onlineon

19th December, 2013., sanya

(Magyar) „…benne volt minden újító szándékunk”

Interjú Csányi Dórával, a 10 éves Csimota Gyerekkönyvkiadó vezetőjével

A Csimota Könyvkiadó neve mára egybeforrt az igényes és progresszív jelzőkkel. 2003 óta adnak ki olyan könyveket, amikben a tolerancia, a kortárs irodalom vagy a színvonalas illusztráció nemcsak üres hívószóként van jelen. 10 évesek lettek, ennek örömére kérdeztük az elmúlt évekről, a magyar gyerekkönyvkiadás minőségéről, a gyerekkönyvezés világáról Csányi Dórát, a kiadó tulajdonosát, szerkesztőjét.

Olvass tovább >>>

(Magyar) CSIMOTA10: Interjú a Meseutcán

21st November, 2013., sanya

(Magyar) Az idén 10. születésnapját ünneplő Csimota vezetőjével rendhagyó interjút készítettünk. Edinger Katalin kérdezett, aki hét évig a kiadó munkatársa volt, és Csányi Dóra válaszolt, akivel 2003-ban indították a Csimotát. Ezt egy időben olyan sokszor kellett leírni, hogy ha szeretném — persze nem szeretném, sőt! —, se tudnám elfelejteni. A kezdeti lelkesedés a tíz év alatt mit sem változott, de a kiadó bizony annál inkább. Ezekről és más fordulópontokról beszélgettünk.

Olvass tovább >>>

(Magyar) CSIMOTA 10: Besze Barbara interjúja a Prae.hu portálon

17th November, 2013., sanya

(Magyar) Mackótól mackóig – tízéves a Csimota

Tizedik éve van jelen a magyar gyerekkönyvpiacon a Csimota Kiadó. Kiadványaikat leginkább az igényes vizuális megjelenítés, a bátor témaválasztás, és a kísérletező szándék jellemzi. A születésnap alkalmából Csányi Dórával, a kiadó főszerkesztőjével és Tsík Sándor szerkesztővel beszélgettünk.

Olvass tovább >>>

(Magyar) CSIMOTA 10: Interjú a Magyar Nemzetben

5th November, 2013., sanya

(Magyar) Idén tízéves a Csimota Kiadó, mely elsősorban vizuális igényességével – és nemegyszer merészségével — vált a hazai gyerekkönyvpiac megkerülhetetlen szereplőjévé. Az évforduló kapcsán beszélgettünk Csányi Dóra főszerkesztővel és Tsík Sándor szerkesztővel az indulásról, a hazai alkotók külföldi esélyeiről és arról is, hogy lehet-e Negró egy kutya neve a szövegben.

Olvass tovább >>>

Facebook
Archívum