Csimota Blog

„A lényeg, hogy bele kell élni magad minden apró részletbe, azokba is, amik nincsenek leírva, amiket már te gondolsz mögé” — Interjú Nagy Norberttel, A Völgy, írta Tárkony illusztrátorával

2016. június 24., péntek, tsík sanya

Nagy Norbitól megtudhattuk, miért van szarvasagancs Tárkony, a költő falán, és a képeken megjelenő, titokzatos fehér cica kilétére is fény derült.

Olvass tovább >>>

„A semmiből egy egész világot teremthetek” — interjú Kollár Árpáddal, A Völgy, írta Tárkony szerzőjével

2016. június 4., szombat, tsík sanya

Már csak pár nap választ el minket Kollár Árpád új könyvének, A Völgy, írta Tárkony bemutatójától, ezért előtte még gyorsan kifaggattuk őt a könyv főhősének „születéséről”, a mű alapjául szolgáló színhelyekről, valamint a prózaírás nehézségeiről.

Olvass tovább >>>

Interjú Elekes Dórával, a Dettikéről és más istenekről írójával

2016. június 3., péntek, tsík sanya

Az interjúból megtudhatjuk mennyiben volt más a Dettikét írni, mint A mutert, ki a kedvenc karaktere az új könyvben, és hogy a felnőttek valóban hülyék-e.

Olvass tovább >>>

„Imádom ezt a szürreális álomvilágot!” — interjú Treszner Barbarával, Dettikéről és más istenekről című könyvünk illusztrátorával

2016. május 31., kedd, tsík sanya

Arról kérdeztük Treszner Barbarát, milyen érzés volt élete első könyvét illusztrálni, a munkafolyamat mely részét élvezte a legjobban, és természetesen arról is kifaggattuk, hogy ki a kedvenc karaktere Elekes Dóra könyvéből.

Olvass tovább >>>

Interjú Pap Katával, az 1, 2, 3 — Számolós című lapozónk alkotójával

2016. május 30., hétfő, tsík sanya

Pap Kata neve ismerősen csenghet olvasóink számára, hiszen ő illusztrálta A három kismalac Design-sorozatunkban megjelent egyik kötetét, továbbá A három kismalac Papírszínház-mese feldolgozását is. Most az Ünnepi Könyvhétre megjelenő 1,2, 3 — Számolós című lapozója kapcsán beszélgettünk vele.

Olvass tovább >>>

„Gyerekeknek illusztrálni mindig nagyon nagy felelősség” — interjú Nagy Diánával, a Könnyű, nehéz — Ellentétek című lapozónk alkotójával

2016. május 25., szerda, tsík sanya

„Gyerekeknek illusztrálni mindig nagyon nagy felelősség” — interjú Nagy Diánával, a Könnyű, nehéz — Ellentétek című lapozónk alkotójával.

Olvass tovább >>>

Interjú Takács Marival, a Gúfó és a gombák illusztrátorával

2016. április 20., szerda, tsík sanya

Bevezetés a Gúfó univerzumba, melyből megtudjuk, ki a kedvenc szereplője Takács Marinak, illetve mennyi idő alatt és milyen technikával készültek az illusztrációk.

Olvass tovább >>>

Interjú Lanczkor Gáborral, a Gúfó és a gombák szerzőjével

2016. április 19., kedd, tsík sanya

„Először is meg kellett tanulnom mesemondatokat írni. És meg kellett találnom a számos kötöttség mögött (korosztály, hang, nyelv, forma) azt az alapvető szabadságérzést, ami elemeli a könyvem a zsánerből. Hogy ne ballasztként, hanem hajtóerőként használhassam a szükségszerű kellékeket.”

Olvass tovább >>>

Genyőtepite (Csimota Gasztro)

2016. április 11., hétfő, tsík sanya

Valami finomságra vágysz? A genyőtepite nem csak finom, de nagyon könnyen el lehet készíteni. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Sündör és Niru Sündör nyomában egyik szereplője, Mirminyó, is eltanulta a genyőtepite sütés csínját-bínját Niru kedvéért!

Olvass tovább >>>

Fuji vulkán csúcsáról szüretelt felhőhab tengeri rágcsával (Csimota Gasztro)

2016. április 6., szerda, tsík sanya

Lassan vacsorát kéne főzni és még nincs ötleted? A Fuji vulkán csúcsáról szüretelt hab tengeri rágcsával talán kicsit furcsán hangzik, de nagyon finom és elkészíteni is könnyű!

Olvass tovább >>>

Facebook
Kiemelt bejegyzés
Archívum