Intézményi megrendelés esetén, kérje személyre szabott ajánlatunkat! (iskolai jutalomkönyv, ajánlott olvasmány)

Csimota Blog

Kollár Árpád: A Völgy, írta Tárkony (Hintafa)

2016. július 10., vasárnap, sanya

Hozzászokhatnék már, hogy ha a Csimota Kiadó boszorkánykonyháján megjelent könyvet veszek a kezembe, akkor az bevállalós, újszerű, izgalmas, szokatlan, formabontó (és még sorolhatnám). Szerencsére ennyi könyvvel a hátam mögött sem sikerült (mármint hozzászokni), így minden egyes alkalommal izgulok és várok. Avagy milyen a költő, ha jó kedvében találjuk?

Olvass tovább >>>

Lauren Child: Charlie és Lola Egy valami (Hintafa)

2016. április 10., vasárnap, sanya

Az elmúlt két hétben T által felkapott szó, a nagytól átvett „menő” volt. Már egy egész listánk van menőségekből: menő például a tömbszappan (a folyékony is, ha zöld), a vörösáfony, a zöld fogkrém, a piros autó, a bicikli, a főtt tojás, a dinók, a robotok. Mióta a tavaszi szünetben elolvastuk Lauren Child Egy valami című könyvét, azóta számolni is menő.

Olvass tovább >>>

Davide Cali: Az ellenség (Hintafa)

2016. március 30., szerda, sanya

Régóta kerülgetem, szemezek a Csimota Kiadónál megjelent Az ellenség című könyvvel. Vártam, hogy eljöjjön a megfelelő pillanat, hogy elolvassuk, mert a könyv nem csak megkerülhetetlen, de komoly gyomros is. Persze adja magát a kérdés, miért kellene ilyesmit olvastatnunk a gyerekkel? Egyáltalán, nem korai? Mondom: mert KÖTELEZŐ. Így, csupa nagybetűkkel.

Olvass tovább >>>

Evelien De Vlieger: Félix időt csinál (Hintafa)

2016. március 19., szombat, sanya

Az új barát kihívásai után Félix, nagyfiúsítási folyamatának újabb állomásához érkezett. Mi pedig egészen újszerű problémával szembesültünk: nem tudtuk eldönteni hogyan olvassuk. Ilyen is van. P egyfolytában korholt: „Túl sokat olvastál egyszerre, mindjárt vége lesz!”, vagy „Miért csak ilyen keveset olvasol, most a legizgalmasabb!”

Olvass tovább >>>

Eveline De Vlieger: Az új barát (Hintafa)

2016. március 6., vasárnap, sanya

Miután elolvastuk a könyvet, P szerényen csak annyit jegyzett meg, hogy „ebbe jól beletrafáltunk”. Pedig saját érdeme, hiszen ő bökött rá, amikor elolvasta Evelin de Vlieger könyvének címét: Az új barát.

Olvass tovább >>>

Facebook
Kiemelt bejegyzés
Archívum