Csimota Blog

Csimota Kiadó Ünnepi Könyvheti Programjai (ÜKH 2017)

2017. június 1., csütörtök, tsík sanya

A Csimota Kiadó 2017-es programja a Könyvhéten.

Olvass tovább >>>

Csimota programok a Könyvfesztiválon 2017

2017. március 24., péntek, tsík sanya

A Csimota Kiadó 2017-es Könyvfesztiválos programjai és dedikálásai.

Olvass tovább >>>

Válogatás 2016 ifjúsági-és gyerekkönyveiből

2017. január 26., csütörtök, tsík sanya

2017. január 24-én a Gyermek-és ifjúsági könyvszemlén két kötetünket, Nagy Diána Könnyű-nehéz- Ellentétek, valamint Szegedi Katalin Kocsonyakirályfiját a 2016-ban megjelent legjobb 50, Elekes Dóra – Treszner Barbara Dettikéről és más istenekről, valamint Kollár Árpád- Nagy Norbert A Völgy, írta Tárkony című köteteit a legjobb 25 ifjúsági-és gyerekkönyv közé választotta a szakemberekből álló zsűri; Bereczki Anna (ELTE), Boldizsárné Kovács Gizella (OFI), Czomba Magdolna pedagógus, Merényi Hajnalka (ELTE), Pálfi György (MOME), Révész Emese (MKE), Sándor Csilla (Csodaceruza), Varga Emőke (SZTE) és Wittmann Ildikó (Magyar Gyermekirodalmi Intézet).

Olvass tovább >>>

Mit olvassunk karácsonykor? – 5+1 mese a karácsonyfa alá

2016. december 10., szombat, tsík sanya

Az utóbbi hetekben láthattatok tőlünk Papírszínház-mese- és babalapozó ajánlót is. A közelgő ünnepek alkalmából egy újabb 5+1-es ajánlóval készültünk, ahol megtalálhatjátok legszebb meséinket, olyan szerzők tollából, mint Szegedi Katalin vagy Lanczkor Gábor. Összeállításunkban megtalálhatjátok a legszuperebb meséket kicsiknek és nagyoknak, egyaránt!

Olvass tovább >>>

Szegedi Katalin: Kence receptjei (A maradékok reinkarnációja)

2016. december 2., péntek, tsík sanya

Soha nem dobok ki semmilyen ételmaradékot, hiszen bármilyen értelmezhetetlenül pici mennyiség marad valamiből, azt tovább lehet gondolni, és rögtön új életre kel a maradék. Kifejezetten szeretek sportot űzni az efféle reinkarnációból, aminek az egyik legjobb módja a különféle krémek, pástétomok készítése.

Olvass tovább >>>

Szegedi Katalin: Cukkini receptjei (A cukkini ezerarca)

2016. november 30., szerda, tsík sanya

Lusta kertész vagyok. Csak olyan zöldségeket termesztek a kertben, amik maguktól nőnek. Ilyen például a cukkini. Minden nyáron hatalmas mennyiség terem, és hiába ajándékozom el a javát, még mindig rengeteg marad, és hősiesen állja a sarat a spájzban.

Olvass tovább >>>

Szegedi Katalin: Tökfőzelék receptje

2016. november 29., kedd, tsík sanya

A tökfőzelék megosztó étel, mégpedig a kapor miatt. Ezt a fűszert valaki vagy utálja, vagy rajong érte. Köztes állapot nincs.

Olvass tovább >>>

Szegedi Katalin: Finom szendvics piknikezéshez

2016. november 23., szerda, tsík sanya

Ki mondta, hogy kirándulásra csak a szokásos, unalmas napközis sertésmájkrémes kenyeret lehet vinni?

Olvass tovább >>>

Interjú Szegedi Katalinnal a Kocsonyakirályfi alkotójával

2016. november 7., hétfő, tsík sanya

A beszélgetésből kiderül, hogyan készült a Kocsonyakirályfi, pontosan mi is az a „Spaghetti con gambero e la bottarga”, és hogy miért érdemes régi papírokat gyűjtögetni.

Olvass tovább >>>

Szegedi Katalin: Lecsó receptje

2016. november 7., hétfő, tsík sanya

Gondolkodtatok már azon, hogy vajon miért nem kapható ez a remek, házias étel a hazai éttermek legtöbbjében? Gondoljuk csak el, mekkora ribilliót okozna némely vendég a szakácsot kiráncigálva a konyhából, mondván, hogy „Ez magának lecsó!?”

Olvass tovább >>>

Facebook
Kiemelt bejegyzés
Archívum