Barion Pixel

Csimota Gyerekkönyvkiadó – Új utakon járunk!

Gyakori kérdések

A leadott megrendeléseket az alábbi módokon lehet kifizetni:

– bankkártyával

– utánvéttel (+350 Ft)

– készpénzzel (személyes átvétel esetén)

– átutalással (fizetés közvetlenül a bankszámlánkra. Kérjük, hogy a megjegyzés rovatban tüntessék majd fel a rendelésszámot. A visszaigazoló email a fizetéshez szükséges összes adatot tartalmazza. Amennyiben díjbekérőt szeretne, kérjük írja meg a megjegyzés rovatba.)

A  megrendelt termékekhez az alábbi módokon lehet hozzájutni:

– Futár: 1500 Ft
– CsomagPont: 1100 Ft
– személyes átvétel

15.000 Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás ingyenes.

Külön boltunk nincs, ám a honlapon található nyitvatartási időpontokban van lehetőség személyesen is megvásárolni a könyveinket az irodánkban. 1094 Budapest, Tűzoltó utca 1/b.

A részletekről és további információért írjon az info@csimota.hu címre.

Csimota Könyvkiadó Kft.

Számlázási cím: 1134 Budapest Váci út 19. II. ép.

Levelezési cím: 1094 Budapest Ferencz körút 39. MFSZT 1.

Cégjegyzékszám: 01-09-713029

Adószám: 12979954-2-41

Bankszámla: 10401000-50526669-74681009

Kéziratokat elektronikus formában fogadunk. (Csányi Dóra dora@csimota.hu) A nagy számú megkeresés miatt részletes elemzéseket nem áll módunkban írni. Amennyiben a küldött kézirat felkeltette érdeklődésünket arról írásban tájékoztatjuk.

A Kiadói Csoportban az adminisztrációs, könyvelési, értékesítési, logisztikai feladatok sokkal optimálisabban végezhetők, így a Csimota még jobban a könyvek készítésére összpontosíthat. Fontos kiemelni, hogy a Csimota Kiadó profilját semmiben nem befolyásolja a tulajdonosi szerkezet változása, megmarad a függetlenségünk, és ezután is megtartjuk a kiadó progresszív jellegét. Továbbra is folytatjuk a Kaméleon Könyvközösséget, a Kaméleon Olvasóklubot, a Papírszínház-sorozatot.

A Design-könyvek ismert meséket dolgoznak fel, például a Piroska és a farkast vagy a Csizmás kandúrt. A sorozat különlegessége, hogy egy mesét öt különböző illusztrátor dolgoz fel szöveg nélkül. 2006-ban indult a sorozat (5x120x120 mm) méretű kiskönyvekkel.

Az Érzékenyítő-sorozatban a másság, az elfogadás, a halál stb. témáit dolgozzuk fel, hiszünk abban, hogy ezekről a dolgokról lehet és kell is beszélnünk a gyerekeknek. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezek nem könnyű témák, de azt tapasztaljuk, hogy ezek a könyvek a mese, az irodalom erejével a közös olvasások közben, illetve a tanórákon olyan fontos beszélgetéseket indíthatnak el, amelyek csak építőjellegűek lehetnek. A sorozat 2008-ban indult, egységes méretű (160×190 mm) könyvekkel.

A Kaméleon Könyvközösség 2009-ben egy alternatív értékesítő hálózatként a Csimota vezetésével jött létre. A névvel a sokszínűséget akartuk jelezni, mind a kínálatunkban (közel 50 kiadó könyveit forgalmazzuk), mind pedig abban, hogy a partnereink, akik többnyire gyakorló szülők, pedagógusok, játszóház vezetők a közösségükben hiteles személyek, akiknek adnak a véleményére. Terveink között szerepel a Kaméleon Könyvközösség országokon átívelő fejlesztése is. www.konyvkozosseg.hu

A kamishibai papírszínházat jelent. A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A Csimota Kiadó 2008 óta jelenteti meg a Papírszínház-meséket.

A csimota egy tájszó, jelentése kisgyerek.