Barion Pixel

Csimota Gyerekkönyvkiadó – Új utakon járunk!

Üzletszabályzat (ÁSZF)

Üzletszabályzat és Általános Szerződési Feltételek

Az eladó minden termék esetében a Csimota Könyvkiadó Kft.

Székhely: 1134 Budapest Váci út 19.

Iroda és átvételi cím: 1094 Budapest, Tűzoltó utca 1/b. (közvetlenül a 3-as szám mellett jobbra)

Levelezési cím: 1094 Budapest, Ferenc körút 39. Mfszt. 1.

Adóigazgatási szám: 12979954-2-41

Cégjegyzékszám: 01-09-713029

A Szolgáltató adatvédelmi nyilvántartási azonosítója: NAIH-74901/2014

Csomagküldő kereskedelmi tevékenység, a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala (Kereskedelmi Osztály) által kiadott nyilvántartási száma: XIII/11515/2014/B

Telefonszám: +36 30 6364 702

A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE
A megrendelések leadása a www.csimota.hu internetes áruházban kizárólag elektronikus úton
lehetséges, interneten keresztül a www.csimota.hu webcímen. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Kiadó elektronikus úton küldi el a felhasználók részére. A rendelés leadása előtt a felhasználónak van lehetősége a regisztrációkor megadott adatok módosítására. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető. Internetes áruházunkban a kiadó teljes kínálatából válogathat. A megrendelő tudomásul veszi, hogy az itt található termékek alkalmasak a kiskorúak szellemi és erkölcsi fejlődésének befolyásolására.

ONLINE RENDELÉS FELTÉTELEI
1. Regisztráció
Vásárlóink regisztrálhatnak honlapunkon, mint:
Egyéni Vásárló: ha magányszemélyként vásárol
Intézményi Vásárló: ha az alábbi Intézményként vásárol: bölcsőde, óvoda, iskola, könyvtár és ezeket az intézményeket fenntartó alapítványok.
A Vásárló a regisztráció során megadott adatokat bármikor módosíthatja. Adatainak kezeléséről az Adatvédelmi Tájékoztatóban olvashat.
Az online vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges. Ebben az esetben csak a teljesítéshez szükséges számlázási és szállítási adatokat kell megadni.
2. Megrendelés
Vásárló a megrendelni kívánt terméket a „Kosárba” ikonra kattintva választja ki. A kosár tartalmát folyamatosan nyomon követheti, itt beállíthatja a megrendelés darabszámát, és el is távolíthatja bármelyik kiadványt a kosárból.
A „Megrendelem” gombra kattintva a rendszer a számlázási adatokat kéri. A rendszer automatikusan felajánlja a regisztrációkor megadott adatokat, amelyeket szükség esetén megváltoztathat.
A következő lépésben a szállítási adatok kitöltésére kerül sor. A rendszer itt is felajánlja a regisztrációkor rögzített adatokat, amelyeket szükség esetén megváltoztathat.
A továbbiakban Vásárló kiválasztja a megrendelés átvételének módját az alábbi lehetőségek szerint:
Házhoz szállítás Magyarországon Futárszolgálattal
Személyes átvétel CsomagPontokon
Személyes átvétel – a Csimota Kiadó irodája (A rendelést 10 munkanapig van lehetősége átvenni!)
A következő lépésben ellenőrizheti a kosár tartalmát, a számlázási és szállítási adatokat. Ha változtatni szeretne a megrendelésen, visszalépéssel megteheti.
A „Megrendelem” gombra kattintva küldi el megrendelését, az azonnali feldolgozás miatt módosítást nem tudunk elfogadni.
Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Kiadó a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja, és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére a tájékoztatást követően legkésőbb 8 munkanapon belül.
4. Vásárlási kedvezmény
A Kiadó Egyéni és Intézményi vásárlóinak kedvezményt biztosíthat a könyvek borítóárából
Kiadó egyes kiadványok esetében meghatározhat kedvezményes fix árat, melyből további kedvezmény nem adható
Kiadó fenntartja a jogot a kedvezmények megváltoztatására.

ÁTVÉTELI MÓDOK
1. GLS Futárszolgálat (csak belföldön) A csomagokat a Futárszolgálat munkatársai munkanapokon, előzetes értesítés után (e-mailben vagy telefonon) szállítják a megadott címre. Így kérjük, olyan helyet jelöljön meg, amelyen 8 és 17 óra között elérhet.
Szállítás várható ideje: 1-3 munkanap.
2. GLS CsomagPont
A CsomagPontok csomagátvevőhelyek. Magyarországon 200 településen több mint 600 CsomagPont üzemel, ahová a kézbesítés kérhető. A megrendelés során egy legördülő menü segítségével választható ki a legalkalmasabb átvételi pont. A Futárszolgálat értesítést küld e-mailben vagy telefonon a csomagpontra történt elhelyezést követően.
Szállítás várható ideje: 1-3 munkanap.
3. MPL Futár (Magyar Posta Zrt.) Amennyiben ezzel a lehetőséggel kíván élni, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot: info@csimota.hu
Szállítás várható ideje: 7-10 munkanap.
4. Személyes átvétel (A rendelést 10 munkanapig van lehetősége átvenni!)
Csimota Könyvkiadó
1094 Budapest, Tűzoltó utca 1/B. (a 3-as szám mellett közvetlenül jobbra)
Tel.: +36.306 364 702
Nyitvatartás:
Kedd, csütörtök: 09:00-18:00
Szerda: 09:00-15:00
Megrendelését az átvételkor fizetheti készpénzzel vagy bankkártyával.
Az átvételi helyre érkezett csomagról elektronikus értesítést küldünk. Az értesítés kiküldésétől
számítva 8 nap áll rendelkezésre a könyvek átvételére. A megrendelés visszaigazolását kérjük, vigye magával. Szállítás várható ideje: 2 munkanap, szállítási díjat nem számítunk fel.
5. Szállítás külföldre
Külföldre postán, postai tarifával szállítunk. A szállítási költség a célország és a csomag súlya alapján kerül megállapításra, ami a megrendelést követően számolható. Erről e-mailt küldünk. Amennyiben a megrendelő vállalja a külföldre szállítás költségét, az üzenetben található link segítségével befejezheti a vásárlást, aminek ellenértékét a szállítási költséggel együtt, egy összegben, bankkártyás fizetéssel egyenlíti ki.
6. Késedelmes szállítás
A Kiadó hibáján kívül bekövetkezett késedelmes szállításból eredő károkért a Kiadó felelősségre nem vonható.
7. Szállítási díjak GLS Futárszolgálat esetén:
Egyéni vásárlóinknak:
– 15 000 Ft megrendelési értékig megadott címre bruttó 1500 Ft
– 15 000 Ft megrendelési értékig GLS CsomagPontra bruttó 1100 Ft
– 15 000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes
8. MPL Futár (Magyar Posta Zrt.)
Egyéni vásárlóinknak:
– 15 000 Ft megrendelési értékig megadott címre bruttó házhoz szállítás (0-40 kg): 1990 Ft +1500 Ft csomagkezelési díj,
– 15 000 Ft megrendelési értékig megadott címre bruttó Csomagautomatába: 990 Ft +1500 Ft csomagkezelési díj,
– 15 000 Ft megrendelési értékig megadott címre bruttó Posta Pont és postán maradó szállítás: 990 Ft +1500 Ft csomagkezelési díj
– 15 000 Ft feletti vásárlás esetén szállítási költség ingyenes + 1500 Ft csomagkezelési díj

Intézményi vásárlóinknak:
– a szállítási díj a súly függvényében, a velünk szerződött csomagszállító partnerünk árai alapján kerül kiszámításra. Az alapdíj 1500 Ft.
Kiadó fenntartja a jogot a szállítási díjak megváltoztatására.

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK
Online bankkártyás fizetés megrendeléskor. (Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.)
Utánvéttel a futártól való átvételekor (készpénzben vagy bankkártyával + 350 Ft).
CsomagPontokon: online bankkártyás fizetés megrendeléskor vagy átutalással (Csomagpontos szállítás esetén nincs lehetőség utánvéttel fizetni!)
Csimota Kiadó (személyes) átvétel esetén: készpénzben vagy bankkártyával.
Átutalással. Előre utalási lehetőséget is biztosítunk, amennyiben ezt írásban az lido@csimota.hu címen kérik.

KUPONOKKAL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK
Egy vásárláshoz egy kupon használható fel, függetlenül a kupon kiállításának jogcímétől és típusától, tehát több kuponkedvezmény egymással nem vonható össze.
A kuponok részletes beváltási szabályai mindig az adott kuponon és/vagy a beváltás idején éppen futó akciók szabályzatában találhatóak.

ELÁLLÁS
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a
kézhezvételtől számított 14 munkanapon belül. Kézhezvételi időpont a bolti átvétel esetében a rendelés bolti átvételének időpontja, házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a bolti blokkal/számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatók.
Az elálláshoz egyértelmű elállási nyilatkozatát e-mailben az lido@csimota.hu vagy postai úton a Csimota Kiadó címére (1094 Budapest, Ferenc körút 39.) küldje. Elállás esetén Vásárló köteles a terméket indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb az elállási nyilatkozat közlésétől számított 14 napon belül a Csimota Kiadó címére (1094 Budapest, Ferenc körút 39.) visszaküldeni. A beérkezést követő munkanapon elindítjuk a visszaküldött termék(ek) vételárának megtérítését. Elállás esetén a vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. A fogyasztó felel a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért.
A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre, utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.
A Kiadó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését.

REKLAMÁCIÓ – KAPCSOLAT
Az egyértelműen a nem megfelelő szállításból eredő sérülések miatti reklamációt csak a Futárszolgálattal történt szállítás esetén tudunk fogadni. Amennyiben a csomagolás szemmel láthatóan sérült, a futár jelenlétében bontsa ki a csomagot, és ellenőrizze annak tartalmát. A sérült csomagolásról és az ebből fakadó kárról a futárral jegyzőkönyvet kell felvenni, és azt hozzánk továbbítani a megrendelési számmal együtt.
A Magyar Posta által szállított csomagokért ilyen felelősséget nem vállalunk.
A visszaküldött, egyértelműen nyomdai hibás termékeket 4 munkanapon belül kicseréljük. Amennyiben nem áll rendelkezésre hibátlan termék, a termék árát visszatérítjük. Amennyiben egyéb problémák merülnek fel a csomaggal kapcsolatban (nem a rendelt árut kapta, nem – az összesítés során és a tájékoztató e-mailben feltüntetett – megfelelő összeget fizette, stb.) kérjük, jelezze lido@csimota.hu címen.
Fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületekhez fordulhat.

FELELŐSSÉG KIZÁRÁSA
A Kiadó nem felel a rajta kívül álló okok, vis major, vagy harmadik fél által okozott helyzetekért és károkért. A teljesség igénye nélkül ilyenek lehetnek például: a www.csimota.hu webáruház használatából, rosszindulatú tevékenység eredményeképpen történő téves adatközlésből, vagy módosításból, szerverleállásból, technikai üzemzavarokból, vonalhibából, banki fizetési rendszerek hibájából, vírusok által okozott vagy külső rosszindulatú támadásból adódó, és hasonló természetű problémák által okozott károkért.

SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS
A Kiadó jogosult az üzletszabályzatát bármikor és egyoldalúan módosítani, de soha nem visszamenőleges hatállyal. A módosítások mindig a webáruházban történt közzététel napjától érvényesek.

SZERZŐDÉSKÖTÉS
A szerződés az Ügyfél által a megrendelés véglegesítésével jön létre. A szerződés nyelve: magyar.

EGYÉB IRÁNYADÓ JOGSZABÁLYOK
Jelen üzletszabályzatban nem említett kérdésekben a következő jogszabályok rendelkezései az irányadóak:
1995. évi CXIX. törvény a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
2005. évi CLXIV. törvény a kereskedelemről
2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól
2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
210/2009. (IX.29) Korm. rendelet a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről
45/2014 (II.26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes
szabályairól

Érvényes: 2020. február 01-től visszavonásig (Frissítve: 2024. március 28.)