Figyelem, figyelem! Attrakció, attrakció, világpremier!
 
Hölgyeim és uraim, kedves gyerekek!!! A Csimota Papírszínház Cirkusz művészei köszöntik Önöket! A most következő produkciónak derűs és felhőtlen kacagást ígér.
 
 
Lackfi János és Makhult Gabriella
 
mutatják be Önöknek a tudományukat!
 
 
A kedves Nézők találkozhatnak a rettenthetetlen bátorságáról ismeret Idomárral, aki bármire képes az állatokkal, nézzék csak!
 
 

Ha kell még egy vad egeret is képes megszelídíteni, s ha hiszik, ha nem, képes egérből elefántot is csinálni!

Mélyen tisztelt publikum, elröppent a szünet, s mi máris újra itt vagyunk! Vegyenek mély lélegzetet, mert a fergeteges akrobata-család következik, anyuka és apuka, plusz a gyerekek! Kérem, maradjanak csendben, össze ne omoljon ez az élő ház!

Egyszerűen nagyszerű! Taps, taps! Megérdemlik a tapsot, de az est folytatódik tovább, s ahogy tudjátok, gyerekek, nincsen rózsa tövis nélkül, úgy nem lehet cirkusz. Na kik, na kik nélkül nem cirkusz a cirkusz?
 
Kötéltáncosok nélkül? Hát, az igaz, jó ha vannak a cirkuszban kötéltáncosok, de meg lehet lenni nélkülük, s talán még az est folyamán láthatok is kötéltáncost.
 
De megkérdezem újra, na kik nélkül nem cirkusz a cirkusz?
 

Na végre, valaki bekiabálta, hogy bohócok, persze, hogy nélkülük, nem cirkusz a cirkusz! Kedves közönség nagy tapssal fogadjuk a Bohóc-körtáncot! 

 

Csodálatos produkciót láthattunk! Bravó! Bravissimo! Nagy tapsot nekik, mert megérdemlik! Hölgyeim és uraim, tisztelt publikum, ez volt a ma esti rövid produkciónk! Természetesen még sok-sok érdekes attrakciót tartogatunk az Önök számára! A fináléban búcsúznak önöktől a művészek, búcsúzik a cirkusz, búcsúzik a zenekar! Búcsúzom én is, a Csimota Papírszínház Cirkusz a direktora! Ha kíváncsiak ránk legközelebb ugyanitt, ugyanígy találkozunk Önökkel! Ha bármilyen kérdésük, óhajuk, kívánságuk van, az előadás végén mindenre válaszolunk! Most pedig kezdődjék a finálé! Zenekar, taps, ollé!

 

 

 

(a fenti szövegben, többek közt, szó szerinti vagy torzított formában Kőrösi Zoltán-idézetek vannak)