felix_idot_csinal_borito_rgb
Félix időt csinál

Az új barát kihívásai után Félix, nagyfiúsítási folyamatának újabb állomásához érkezett. Mi pedig egészen újszerű problémával szembesültünk: nem tudtuk eldönteni hogyan olvassuk. Ilyen is van.

P egyfolytában korholt: „Túl sokat olvastál egyszerre, mindjárt vége lesz!”, vagy „Miért csak ilyen keveset olvasol, most a legizgalmasabb!” Csak akkor nyugodott meg, amikor emlékeztettem, hogy egy könyvet — szerencsére — akár többször is újra lehet olvasni. Azt már csak a történelmi hűség kedvéért jegyzem meg, hogy P azért bármennyire is próbált „spórolni” a könyvvel, nem állta meg és egyedül is nekiállt olvasgatni. Klassz srác Félix, könnyű azonosulni az elmélkedő, kitaláló, álmodozós figurájával.

Miközben mi szorgalmasan próbáltuk beosztani a könyvet, Félix is küzd a maga gondjával. Anya új öltettel áll elő: idén menjen egyedül felköszönteni Pilla nénit születésnapja alkalmából. Elvégre már nagyfiú, majdnem felnőtt. Félixnek persze semmi kedve. Pilla nénit akkor sem kedveli túlzottan amikor évente egyszer anyuékkal együtt látogatják meg. Így meg, hogy egyedül kell mennie, igazán rémesnek ígérkezik a vizit, ráadásul egy órát kellene anyu nővérénél eltöltenie, ami egy örökkévalóságnak tűnik. Pilla néninél ugyanis mindig szottyadt a keksz (még az is lehet, hogy kutyakeksz), sosincs az üdítőben buborék, és egészen furán néz ki lusta szemével és valószerűtlenül fura alakjával. Ráadásul a gyerekeket sem kedveli túlzottan. Így Félix előáll a klasszikus kifogással: nincs ideje. Anya pedig rövid úton lezárja a vitát: csináljon!

felixidotcsinal_08

Félix természetesen azonnal beleveti magát a témába, és elkezdi összeszedni, hogy mit tud az időről. Kinek van sok és kevés ideje. Mik az időpazarló tevékenységek, hogyan lehet felgyorsítani a beszédsebességet, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk.

Szmutni Ibolya

Teljes cikk: http://hintafa.blog.hu/2016/03/17/evelien_de_vlieger_felix_idot_csinal