Tündérbodár és legjobb barátja, Devevér, úgy határoznak, hogy ezen a nyáron nem hajlandóak unatkozni. Ezért idén több héten át tartó fesztivált szerveznek, ami felbolygatja az erdő életét.

Humoros meseregény.

A könyv alapsztorija röviden összefoglalható: egy meghatározhatatlan erdőben, meghatározhatatlan módon, meghatározhatatlan lények élnek. Emberek (nénik, bácsik, gyerekek) és állatok (Filharmókusok, Lepke, stb.), sőt, néha nem is tudjuk melyik mi. Nem ez a lényeg, hanem az a szeretetteljes, egymást segítő viszony, ami köztük fennáll, valamint Tündérbodár (egy kislány) és barátja Devevér (egy denevér), mint minden szálat összekötő kapocs.

tunderbodar_udvari_koltok

Tündérbodár elhatározza, hogy egy nyári fesztiválsorozatot szerveznek, mert „ráfér az erdő lakóira, hogy kimozduljanak otthonról, és a napi munka után egymás társaságában mulassanak.” A tervezett programok közt olyanokat találunk, mint a műsíróverseny, grimaszbemutató, tormaevés próba, virágkoszorú fonás, lampionfényes tangóest, sütemény nem evés (ki bírja tovább), felhőbámulás (alakzatok megnevezése), vers- és színdarab írás, stb.

Tovább a teljes cikkre:
http://www.kisgombos.hu/page/1115/art/938/html/tunderbodar.html