Közös kampánnyal hívja fel a fiatal olvasók figyelmét a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a Csimota Kiadó, hogy van kihez fordulni, ha nehézséggel küzdenek.

Az éjjel-nappal, ingyenesen és név nélkül elérhető lelkisegély-szolgáltatást működtető Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a gyerek és ifjúsági könyveket megjelentető progresszív Csimota Kiadó egy különleges együttműködés keretében hívja fel a fiatal olvasók figyelmét: Van, aki meghallgat és segít!

Az együttműködés részeként a Csimota Kiadó legújabb könyvében, Solti Gyöngyi Nem beszélünk róla című ifjúsági regényében elhelyezték a Kék Vonal elérhetőségét is, hogy minden érintett tudja, van kihez fordulnia, ha jól esne beszélgetni az érzéseiről.

Ezen felül az elkövetkező hetekben együttes közösségi média posztokkal is felhívja a két szervezet a követők figyelmét: fontos, ha egy fiatal nehézséggel küzd, akkor ne maradjon egyedül a problémáival. A Csimota Kiadó könyveiből idézetekkel mutatják meg, milyen helyzetek lehetnek azok, amikor egy Kék Vonalas beszélgetés sokat segíthet.

„Már az első találkozásunkkor megfogalmazódott bennünk, hogy kiadványainknak rengeteg olyan főszereplője van, akik maguk is felhívhatnák a Kék Vonalat. Fontosnak tartjuk, hogy olyan történeteket is hozzáférhetővé tegyünk, amikről nehéz beszélni, az olvasók mellett viszont már nem tudunk ott lenni. Ezért hálásak vagyunk az olyan szervezeteknek, mint amilyen a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, amiért értő figyelemmel vannak a gyerekek iránt a nap huszonnégy órájában, biztosítva, hogy történeteikkel ne maradhassanak magukra.

Az együttműködésünkben nagyon jól kiegészítjük egymást, ami nálunk absztrakt, náluk konkrét, és amilyen beszélgetéseket mi csak szeretnénk, ha elindítanának a könyveink, ők nap mint nap el is indítják” – mesélt a közös munkáról Gáspár Sára, a Csimota Kiadó szerkesztője.

Lévai Tímea, a Kék Vonal kommunikációs vezetője hozzátette: „A Kék Vonalnál mindig sokat jelent, ha tudunk történetekhez kapcsolódni, hiszen a saját Kék Vonalas történeteinket titoktartás védi. Ezért is dolgoztunk nagy örömmel közösen a Csimota Kiadóval, abban bízva, hogy minél több fiatalhoz eljuti az üzenet: van, aki meghallgat!”

A történetnek pedig itt nincs vége: A Csimota webshopjában most a KEKVONAL kuponnal vásárolt könyvek árának 10%-ával a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványt támogatják az olvasók.

Közös tartalmainkat közösségi média felületeinket követheted: FacebookInstagram

Idézet forrása: Solti Gyöngyi: Nem beszélünk róla

Illusztráció: Takács Mari