Pechan Eszter gyógypedagógus, metamorphoses meseterapeuta és a negyedik osztályos Ruff Imre mára is hozott nektek videót!
Mi pedig őket kérdeztük, fogadjátok szeretettel!

Néhány szóban mutatkozzatok be kérlek, mit érdemes tudni rólatok?
Egy budapesti háromgyerekes család vagyunk, akik nagyon szeretik a meséket, még a férjem is. 🙂 Imi negyedik osztályos, Juli elsős, Doma pedig még óvodás. Gyógypedagógus vagyok és metamorphoses meseterapeuta, Dr. Boldizsár Ildikó a mesterem. A Budapest III. Kerületi Csalogány Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon készségfejlesztő iskolai tagozatán dolgozom, itt és a Terézvárosi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonában mondok mesét minden héten értelmileg akadályozott fiataloknak és felnőtteknek.

Kinek az ötlete volt ez a sorozat?
Az én ötletem volt, mert nagyon elszomorított a gondolat, hogy hetekig nem láthatom a tanítványaimat. Arra gondoltam, hogy így kapcsolódni tudunk és a számukra már jól ismert Papírszínház-mesék egy közös örömforrást jelenthetnek a bezártság napjaiban.

Pechan Eszter

A gyakorlatban hogy néz ki egy ilyen felvétel?
Az esti mese időszakában vesszük fel terveink szerint. Imi fiam a rendező és a felvétel készítője. Ez neki is egy mindennapos feladat, nagyon komolyan veszi. Tesói, Juli és Doma pedig a lelkes közönség. Mivel mindhárman jól ismerik és szeretik a tanítványaimat, ez is lelkesíti őket.

Mi alapján választottátok a Papírszínház-meséket?
Amióta mesélek a munkahelyemen és a Teréz ÉNO-ban, mindig is a Papírszínház-meséket használom, mert az a tapasztalatom, hogy a képi megsegítés szükséges ennél a csoportnál, segíti megtartani a figyelmet, követni a történetmondást.

Van-e bármilyen konkrét célotok ezzel a sorozattal?
Elsődleges célunk a kapcsolódás, ha csak online formában is. Ezen kívül a munkahelyemen a távoktatás során több otthon végezhető feladatot is tudunk adni a mesék kapcsán. Remélem, hogy más családok, esetleg más iskolák vagy óvodák is tudják majd használni erre a célra vagy egyszerűen csak egy kis kikapcsolódásra.