Vége a nyári szünetnek. Bezárták kapuikat a napközis táborok is. De ez nem baj, hisz lesz nyár jövőre is, és az alábbi ötletek akkor újra időszerűvé válhatnak, és addig akár napközi foglalkozásokon is használhatóak.

Egy nyári napközis tábor napi nyolc órájának értelmes programokkal való megtöltése nem is olyan egyszerű. Főleg akkor, ha ez egy kerületi tábor, ahol a gyerekek csak az étkezésért fizetnek (vagy rászorultsági alapon még azért se). És akkor előálltam fantasztikus ötletemmel:

Legyen Papírszínház! A vezetőségnek tetszett. Én meg amúgy is itt voltam, hisz táboroztattam. (Aztán bementem mesélni a gyerekeknek akkor is, amikor már nem. Sajnos erről nem készültek képek, pedig de sok kívánságot írtak az aranyhalacskákra. Időnként a szívem is belesajdult és egy-egy könnycsepp indult volna vándorútra az arcomon).

Képeket A brémai muzsikusok előadásán készítettünk. Ahová egyébként, mint az egyik állatvédő egyesület munkatársa érkeztem.

image001.jpg

image002.jpg

Több bejelentés is érkezett egyesületünkhöz kóbor állatokról. Kellene a segítségetek! És a gazdik indulhattak megkeresni elkóborolt állatkáikat! Figyeljetek a hangokra!
Fél siker! Hiányzik még egy szamár, egy kutya, egy macska és egy kakas. Az utóbbi eltűnését tyúkjai is nehezményezik.

image005.jpg

Nézzük talán itt ráakadhatunk a nyomukra.

image006.jpg

És igen a szamár megvan! A mese pedig folytatódik…

A mesefoglalkozások után a gyerekek elkészíthették saját Papírszínházukat doboztetők felhasználásával.

image009.jpg
Az igazi és a készítendő.

image010.jpg

Készül a robotvilág…

image014.jpg

…és nem csak síkban.

image013.jpg

Te mit rajzolsz?

image017.jpg

Ajaj ezt kicsit meg kell erősíteni.

image018.jpgIndulhat az előadás? Mert mesét is írtam hozzá!!!