HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum 2018. június 8-án adta át az Év Gyerekkönyve díjakat az Ünnepi Könyvhéten. —

Gratulálunk az idei nyerteseknek, kiemelten Schmidt Cecíliának, akinek az Egyik kutya, másik eb című könyvét a Diákzsűri különdíjjal jutalmazta. Íme az idei díjazottak: Év Gyerekkönyve Díjak – 2017

A Diákzsűri értékelése az Egyik kutya, másik ebről

Nagyon érdekes dolgokat tudhatunk meg belőle és a közmondások remek és színes képekkel van kísérve. (Szoták Viktória, Létavértes, 7. osztály)

Humorosnak találtam, sok magyar szólás megfelelőjét ismerhettem meg. (Dúzs Lili, Berekfürdő, 2.osztály)

Nagyon jó képekkel/ rajzokkal van teli, rengeteg közmondást mutat be magyar és külföldi megfelelőkkel úgy, hogy az eredeti nyelven is fel van tüntetve. Imádom. (Abai Bianka, Kadarkút, 11. osztály)

Tanulságos, furcsa nyelvezet. Nyelvtanulást segítő. (Orsós Noémi, Gyulaj, 5. osztály)

Ez egy nagyon érdekes könyv. Nagyon jó ötletnek tartom a különböző nyelveken leírt szólások és közmondások gyűjteményét, összehasonlítását. Sok vidám percet szerzett nekem. (Keleti Blanka, Versend, 5. osztály)

Azért tetszett, mert a szólások és közmondások könnyen megérthetők belőle. Lehet a gyerekek azt is szeretik majd benne, hogy sok a rajzos illusztráció, és nem túl sok a szöveg. 🙂 (Prámer Edina, Mátészalka, 8. osztály)

Nekem tetszett a gondolat, hogy különböző nyelvi eredetű közmondásokat hasonlít össze az írónő. Kicsit fura a más nyelvből származó fordítás. (Horváth Bálint Benedek, Bocfölde, 7. osztály)


Schmidt Cecília és Csányi Dóra