Idén is folytatódik a Kaméleon Olvasóklub olvasásnépszerűsítő játéka alsós gyerekeknek, ahova október 7-ig lehet jelentkezni. Az Olvasóklub fő partnere az Egy csepp Figyelem Alapítvány, melynek alapítója, Erős Antónia híradós műsorvezető is támogatja a Kaméleon Olvasóklub célkitűzéseit.

_bbf7792antonia

A résztvevők a feladatok megoldása során izgalmas szemelvényeket olvashatnak különböző, kortárs gyerekirodalmi alkotásokból. Kiadónktól az idei játékban Elekes Dóra Dettikéről és más istenekről, valamint Kollár Árpád A Völgy, írta Tárkony című regényeink szerepelnek!

dettike_tarkony

A résztvevőknek az olvasott irodalmi részletek alapján szövegértési feladatokat kell megoldaniuk, melyeket újabb, klasszikus mesékhez kapcsolódó feladványok követnek. Minden forduló után ajándékot küldünk játékosainknak, év végén jutalomkönyvet kap mindenki, aki mind a négy forduló feladatait megoldotta, a megoldások eredményétől függetlenül.

A játék részvételi díja tartalmazza a feladatlapokat, a gyűjtőmappát, az összes postaköltséget, az év közbeni ajándékokat, valamint az év végi jutalomkönyvet is.

A játékot lehet egyénileg is játszani, szervezhetik pedagógusok, könyvtárosok és szülők is, de a csoportként is lehet regisztrálni, vagy egyénileg csoporthoz csatlakozva. A szervező feladata, hogy a postán érkező feladatlapokat és ajándékokat kiossza, a feladatlapokat kijavítsa, és a honlapon található határidőkre visszaküldje kijavítva vagy javításra az Alapítványnak a mellékelt válaszborítékban.

kameleon_logo_rgb

A legaktívabb iskolák ajándék könyvcsomagot is kapnak! A szervezők az alsósokat olvasásra buzdító iskolák és könyvtárak között 50 könyvcsomagot osztanak szét minden évben, a játékban részt vevő kiadók által felajánlott és a feladatlapokon feldolgozott magas színvonalú, kortárs gyerekkönyvek formájában.

Külföldön élő magyar közösségek jelentkezését is várjuk! A hazájuktól távol élő gyerekek külföldön is játszva őrizhetik meg anyanyelvüket. Így alakultak már Sepsiszentgyörgyön és Brüsszelben is csoportok, idén várhatóan torontói és bécsi magyar közösségek is csatlakoznak játékunkhoz!

Végezetül tekintsétek meg a 2016/17-es tanév játékában szereplő könyvek listáját: http://www.rainbowkatalogus.hu/olvasoklub/konyvlista.php

Ha kedvet kaptatok, ezen a linken tudtok jelentkezni: http://konyvkozosseg.hu/olvasoklub/