Állatok a tubusból


2.160 Ft

Képzőművészeti album a legkisebbeknek, melyben XX. századi magyar festők képeivel és az azokról írt néhány soros versecskékkel ismerkedhetnek meg a gyerekek.
3 éves kortól
Bővebben…

Nem rendelhető

Elfogyott

Képzőművészeti album a legkisebbeknek, melyben XX. századi magyar festők képeivel és az azokról írt néhány soros versecskékkel ismerkedhetnek meg a gyerekek.
Az ismerkedést feladat segíti: minden festményen meg kell találni a versben szereplő állatot. A mondókák célja, hogy a festmény felfedezésére, illetve a festményeken ábrázolt állatok megfigyelésére buzdítsa a gyerekeket, és segítségükkel a képzőművészeti ábrázolások sokféle lehetséges módját is bemutathassuk gyerekeinknek.
A képeket a festészet iránt közismerten elkötelezett Alföldi Róbert válogatta, kortárs magyar gyűjteménnyel rendelkező galériák szíves közreműködésével.

„Lehet, hogy én már nem tartozom a 2-6 éves korosztályba, de képeket nézegetni, lapozgatni nagy színes könyveket még mindig nagyon szeretek.

Mint gyerekkoromban. Amikor még 2-6 éves voltam.
Ez a könyv most egy ilyen nézegetős-lapozgatós. Azokból a képekből, amiket én találtam az utóbbi idők lapozgatásai közben. És nagyon szívesen nézegetem őket, mert mindig meglepnek, mert valamiért mindig másmilyenek, minden egyes alkalommal olyanok, mintha most találtam volna rájuk először.
Meg persze az állatok sem bukkannak elő azonnal, meg nem is mindig ugyanott néznek vissza rám. Mert persze azért ez egy állatos könyv is.
Meg verses. Olyan mondókásan mondható, olyan szerethető. Olyan gyerek, mondjuk 2-6 éves, meg olyan felnőtt. 6-100 éves.
Ezek a képek a XX. század magyar festészetének a közelmúltig eléggé dugdosott csodái. Olyan képek, olyan festőktől, akik remélem a mostani 2-6 éveseknek már nem lesznek ismeretlen, felfedezésre váró műalkotások.
Meg olyan képek, olyan festőktől, akiket egy életen át lehet nézegetni, lapozgatni. És jobb minél hamarabb elkezdeni.
Úgyhogy kedves 2-6 éves barátaim, HAJRÁ!
(Azért anyunak, meg apunak is mutassátok meg!)”
Alföldi Róbert

Az albumban szereplő művek:

Anna Margit: Ophelia 1976; Ámos Imre: Sötét Idők 1940; Barzó Endre: Lovasok 1932; Batthány Gyula: Rokokó dámák 1914; Gyenes Gitta: Garni szálló 1932; Berény Róbert: Macska és csendélet 1930; Bortnyik Sándor: Zöld Szamár; Czóbel Béla: Kutya; Csontváry-Kosztka Tivadar: Mária útja Názáretben; Ferenczy Noémi: Menekülés Egyiptomba 1916; Jeges Ernő: Majális Rómában 1934; Kádár Béla: Pásztorok látogatása 1926; Kontuly Béla: Gyermekarckép 1934; Márffy Ödön: Tiarick Zdenka és Csinszka 1930; Rippl-Rónay József: Kerti jelenet gróf Somsicsek kertjében; Rozsda Endre: Sokszinű tehenek 1934;Scheiber Hugó: Parkban 1930; Scheiber Hugó: Körhinta; Schönberger Armand: Aktok kutyával 1929; Tóth Menyhért: Kertben; Vörös Géza: Szentendrei háztetők

3 éves kortól

ISBN

963-86350-1-0

Kötés

cérnafűzött, keménytábla

Megjelenés

2003

Méret

220×300

Oldalszám

48

Szerkesztette

Csányi Dóra