Szerintetek melyik az egyik legcsodásabb tulajdonsága a gyerekeknek? Szerintünk az egyik a kíváncsiság!
Reméljük, ti is kíváncsiak vagytok, mert mi bizony még mindig nagyon!
Ezért meg is kérdezünk minden hónapban egy-egy írót és illusztrátort, és nyitjuk is a sort Várszegi Adéllal, akit az újra megjelent Gibbon és makákó, valamint az újonnan megjelent És akkor jött még egy! kapcsán kérdeztünk.

Melyek a kedvenc részeid?
Az egyik kedvenc jelenetem, mikor a majmok elhatározzák, hogy világgá mennek és természetesen mindezt teljes titokban fogják tenni. Megígértetik egymással, hogy az égvilágon senkinek sem szólnak, és ez annyira jól sikerül mindkettőjüknek, hogy mire tíz perc múlva a kapunál újra találkoznak, már az állatkert háromnegyede tudja, és mind velük akarnak tartani.
A másik nagy kedvenc a rinocérosz, és az ő kihagyhatatlan és megunhatatlan garázsvására.

Van-e tesztközönséged, és ki a legnagyobb kritikusod?
Nincs tesztközönségem, illetve én vagyok a tesztközönség, és sajnos vagy szerencsére nagyon kritikus vagyok saját magammal szemben. Legnagyobb kritikus is. Persze itt lehetnének tesztközönségnek és kritikusoknak a gyerekeim is, de mivel az egyiküknek jelenleg mindegy mit csinálok, nem érdekli, mert kamasz, a másiknak is mindegy, úgysem jó, mert kiskamasz, a harmadik meg még túl aranyos ahhoz, hogy kritizáljon, így csak az összebújás és együtt röhögés kedvéért olvasok fel nekik néha egy-egy részletet.

Mik a terveid a jövőre nézve?
Épp alakulóban van az elefánt kifutójában a NÁBSZ (Nappali Állatok Baráti Szövetsége), és ebből még rengeteg bonyodalom származhat. Muszáj lesz segítenem kibogozni a szálakat.

Mi az a 3 szó ami először eszedbe jut arról, hogy Piros 85?
Én El Caminóm.

Te mit kérdeznél egy Csimotás illusztrátortól?
Nagy Norbertet kérdezném, hogy miért éppen a Nyúl?