Kedves Barátaink, a következő napokban egy könyv születésnek műhelytitkaiba nyerhettek betekintést: megismerkedhettek a könyv alkotóival, mindenki elmeséli, hogyan emlékszik vissza a kezdetekre, betekintést nyerhettek abba, hogyan alakul ki egy könyv szövege, hogyan születnek az illusztrációk, mi a feladata egy szerkesztőnek, milyen nehézségekkel kell szembenézni stb. stb. stb. Azok, aki hűségesen követnek minket a facebookon (lájkolnak, illetve kommentelnek) azok között 3 darabot sorsolunk ki az elkészült könyvből. 

Ebben a részben Csányi Dórával, a szerkesztővel, folytatjuk, aki elmondja, hogy miután összeállt a könyv szövege, hogyan haladt tovább a közös munka.

Az előző részben említetted, hogy Marinak más leadandó munkái voltak, ilyenkor az történik, hogy leáll az egész folyamat?

Elméletileg igen, de nagyon türelmetlen voltam, ezért megkértem, hogy legalább a szövegeket felhasználva csináljon egy pdf-makettet, ez lett az első nyerstördelés, az már akkor olyan volt mintha igazi könyv lenne, igaz még sok fantázia kellett hozzá.

 

Ez a nyers változat mikorra készült el?

Augusztus végére, közben Ildikó küldött Marinak egy „mozdulatsor” listát, hogy felelevenítse a tornán látottakat, hogy Mari majd ezt is használhassa a ceruza rajzoknál.

Azért mégis csak volt valami leadási határidő, nem?

Abban állapodtunk meg Marival, hogy szeptember végéig elkészíti az illusztrációkat, és amikor elkezdtek jönni a képek Ildikóval nagyon lelkesek lettünk.

 

A következő részben újabb Takács Mari-illusztrációkat láthatunk majd.  Illetve felmerül egy nagyon fontos kérdés is: mi legyen a könyv címe? A korábbi részek itt.
 

A sorozatot támogatja: