Valami finomságra vágysz? A genyőtepite nem csak finom, de nagyon könnyen el lehet készíteni. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Sündör és Niru Sündör nyomában egyik szereplője, Mirminyó, is eltanulta a genyőtepite sütés csínját-bínját Niru kedvéért!

B1-4 sundor_es_niru press.indd

„Hozzá is fogott, egész nap fúrt-faragott, nyesett, szögelt, és estére minden zajnak új lakrésze volt. Niru nagyokat hajolva ropogtatta derekát. Akkor jött rá, hogy egész nap nem evett semmit. Eszébe jutott, hogy már hetek óta nem vacsoráztak együtt Sündörrel, összepakolt hát néhány szikkadt genyőtepitét és átsétált hozzá.”

„Leült egy kis sámlira, komótosan rágcsálni kezdte a genyőtepitét. Kirándulni ment, de meg is ázhatott közben, gondolta. Belelapozott a Villámcsapda-füzetbe, mosolyogva nézte Sündör furcsa ábráit, feliratait, villámcsapda, rágás közben megállt a falat a szájában, és aggodalmasan sutulta össze a kezét.”

„A hazaérkezőknek Mirminyó uzsonnát is készített. Niru kedvéért időközben kitanulta a genyőtepite receptjét.”

sundoresniru_jatek

A genyőtepite azonban nem csak a Csillanó Fém Birodalmában létezik, te magad is elkészítheted a Könyvparfé blogon megjelent recept alapján!

A receptet ezen a linken olvashatod: http://konyvparfe.blog.hu/2015/11/09/borbath_peter_sundor_es_niru

Gyovai Katalin