kozossegi_konyvespolc
Kép: KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft.

A B32 Galéria és Kultúrtér rendhagyó módon közösségi könyvespolc avatással ünnepelte idén április 11-ét, a Magyar Költészet Napját. A „Vidd el, hozz egyet” elv alapján működő könyvespolc ötlete nem újkeletű, Újbudán azonban eddig nem volt olyan hely, ahol az irodalom szerelmesei kedvükre cserélgethetnék könyveiket, közben akár egy-egy izgalmas, esetleg elérhetetlen darabra is lelve — tájékoztatott a KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft.

A B32 az egyes művészeti ágak bemutatásán túl olyan közösségi teret, találkozási pontot kíván teremteni a Gárdonyi téren, ahol érdeklődéstől függetlenül, mindenki jól érezheti magát.

„A könyvespolc felavatása alkalmából mintegy félszáz óvodás gyermeket láttunk vendégül ezen az izgalmas délutánon, hiszen azt gondolom, hogy az olvasásra való nevelést nem lehet elég korán kezdeni, egy ilyen könyvespolc pedig arra is megtaníthatja a gyerekeket, hogy merjék megosztani másokkal azt, amijük van”— mondta Antal Nikolett, a galéria művészeti vezetője. Remélik, a gyermekeken túl fiatalok és idősek is csatlakoznak majd a kezdeményezéshez és egyre több újbudai fogja magáénak érezni a B32-ben lévő könyvespolcot.

A jókedvről mesés tablókra festett Papírszínház gondoskodott, valamint Kollár Árpád és Borbáth Péter friss gyermekkönyvesekkel is találkozhattak a gyerekek. Kollár Árpád a 2015-ös év legjobb gyermekkönyvének választott Milyen madár című verseskötetéből, Borbáth Péter pedig a Sündör és Niru Sündör nyomában című kötetéből olvastak fel számukra kedves részeket.

A „könyvtárba” Berg Judit, József Attila-díjas mesekönyvírótól, a Rumini-sorozat, a Panka és Csiribí az oviban című munkák szerzőjétől is érkeztek könyvek, aki újbudaiként örömmel támogatta a B32 kezdeményezését — áll a közleményben.

Eredeti cikk: http://orientpress.hu/cikk/kozossegi-konyvespolcot-avattak-a-b32-galeriaban