„Nagyon jó volt végre a szokásostól eltérő ifjúsági könyvet olvasni. A témaválasztás külön dicséretet érdemel, ahogy a szöveg és a képek összhangja is, ami pluszban ráerősít a tartalomra. Szerintem ez a könyv senkit nem hagy »érintetlenül«; nekem végig nyomasztó érzésem volt a gyomrom tájékán. Olyasfajta könyv, amit nem öröm olvasni, de mégis el kell olvasni.”
Júlia, 27

„A muter meg a dzsinnek egy kortárs tanmese felnőtteknek. Minden bekezdésből sugárzik a keserédes humor és a megrázó valóság kombinációja. Engem megrázott ez a mese.”
Zsuzsanna, 27

„Rövid, szívszorító és mégis humoros.”
Tímea, 35

„Olvasmányos könyv, kiváló, kifejező illusztrációkkal. Régi problémát feszeget: a gyerek életét alkoholista szülő mellett. A könyv a – pontosan nem tudni, hány éves – gyerek szemével láttatja az anyát, az apát, saját magát, az egész életüket. Egy kicsit talán csalóka, hogy életét egész vidámnak, jópofának találja. Nem biztos, hogy egy iskoláskorú gyerek nem fogja fel, de legalábbis nem érzi, mekkora a baj. Ettől függetlenül a könyv jól fogja meg a probléma lényegét, azt, hogy egy ilyen gyerek lényegében egyedül marad, mert a nem alkoholista szülő inkább lelép, a gyerekkel maradó alkoholistának pedig a gyereke a legkisebb problémája. Így annak nem marad más választása, mint hogy elfoglalja magát, ki így, ki úgy, csak a vakszerencsén múlik, milyen befolyások érik, melyik lesz a legerősebb, jó vagy rossz vágányra terelődik-e az élete.”
Eszter, 64

„A könyv olvastatja magát. A leírás, a cselekmény. Az illusztrációk különösen jók, mivel ha figyelmesen megnézzük a képeket, látjuk, hogy mind maga a rajztechnika, mind pedig a képek tartalma nagyon jól szolgálja azt a vérfagyasztóan vidám tartalmat, ami a könyvből árad.”
Sándor, 65

 

amutermegadzsinnek_02

A muter meg a dzsinnek

 
 
Írta: Elekes Dóra
Illusztrálta: Kun Fruzsina
Könyvterv: Nagy Norbert
Szerkesztette: Csányi Dóra, Tsík Sándor
40 oldal, cérnafűzött, keménytábla
ISBN: 978-963-9768-80-2
Megjelent: 2015 tavasz
Fogyasztói ár: 1990 Ft
 
Megrendelem
 
 
 
Mi történik, ha anyát elrabolják a dzsinnek?
A finom humorral átszőtt történetet kiskamasz kortól mindenkinek ajánljuk olvasásra, beszélgetésre, feldolgozásra.