„Böszörményi Gyula Emberke színe című meséje egy könnyen befogadható, gyermeki nézőpontba helyezett teremtéstörténetet takar. A mese a való élet olyan komoly kérdéseit próbálja meg a fiatalabb korosztály számára is könnyen értelmezhetővé tenni, mint a másság, a különbözőség. Az Emberke színe görbe tükröt tart az olvasó elé és játékosan mutatja be, hogy miért is nem vagyunk egyformák és hogy ez a legjobb, ami történhetett az emberiséggel, aminek ugyanakkor még hosszú időbe fog telni, míg értelmezik a dolgok jelentéseit. Viszont ez a mese ebben egy nagyszerű eszköz lehet, nem csak a legfiatalabbak számára…”
Laci, 27

„Kedves írás, egyáltalán nem túl didaktikusan tanít arra, hogy az emberek egyforma értékűek, függetlenül a bőrszínüktől és a végén finoman, de erőteljesen érzékelteti, mégis mekkora bajok vannak a világban ekörül, mennyi háborút, pusztítást láthatunk a különböző színű emberek között. Az illusztrációk nagyon kedvesek, szívmelengetőek. A cím elől nekem hiányzik a névelő.”
Péter, 45

„Igazi tanmesét tartunk a kezünkben, éspedig a legjobb fajtából. A klasszikus mesék stílusában megírt, olvasmányos példabeszéd mindenki számára nyilvánvalóvá teszi, aminek egyébként is nyilvánvalónak kellene lennie: hogy az emberek egyenlők, senki nem több a másiknál, a Föld mindnyájunké és ahhoz, hogy boldogok legyünk, békességben kell(ene) élnünk egymással. Talán, ha gyerekek olvassák ezt a kis könyvecskét, bennük megragad az emberi létnek ez az alapvető törvénye, amit mi, felnőttek, oly gyakran elfelejtünk, figyelmen kívül hagyunk. A remek illusztrációk alkalmasak a szöveg továbbgondolására.”
Bernadett, 44

„Böszörményi Gyula meséje, az Emberke színe egy gyerekeknek szóló teremtéstörténet. Az emberiség történetének egyik legnagyobb rejtélyére, az eltérő bőrszín okára ad magyarázatot. A mese kölcsönös tiszteletre nevel kicsiket és nagyokat könnyed formában. Csak javasolni tudom a szülőknek, hogy olvassák ezt a mesét gyerekeiknek minél többször!”
Márti, 30

emberek_szine_borito_boszormenyi_gyula

Emberke színe

 
 
Írta: Böszörményi Gyula
Illusztrálta: Agócs Írisz
Szerkesztette: Csányi Dóra
24 oldal, cérnafűzött, keménytábla
ISBN: 78-963-9768-15-4
Megjelent: 2009 nyár
Fogyasztói ár: 2200 Ft
 
Megrendelem
 

Mese az emberek teremtéséről, akik elsőre kissé unalmasra sikeredtek. Még szerencse, hogy nem fogyott ki teljesen a festékes tégely… A Tolerancia-sorozat történetei az emberiség születéséről, a hovatartozásról, az emberiség sokszínűségéről, a másságban rejlő értékekről, és ezek elfogadásáról szólnak. Mindezt pedig mesei környezetben, klasszikus motívumokkal az Óperencián is túl teszik.

 
4 éves kortól