„Lilit hiánypótló mesének tartom. A gyönyörű illusztrációk és a kedves rövid, verses elbeszélés teszi olyan könnyen befogadhatóvá és elmesélhetővé a »Down-szindrómás a családban« témát. Érzékenyítésre és elfogadásra egyaránt nagyszerű mese.”
Andi, 28

„A Szabó T. Anna fordította Lili címet viselő mese egy rendkívül elgondolkodtató, a hétköznapokban is felbukkanó problémát, a Down-szindrómát járja körül. A mese az elfogadás, a társadalmi nyitottság problémáját próbálja bemutatni a legfiatalabb korosztály tagjainak. A Lili mondanivalóját remek illusztrációkkal kiegészítve próbálja meg átadni az Olvasó számára. Véleményem szerint a műnek szerepelnie kellene a bevezető mesekönyvekben egy toleránsabb, elfogadóbb generáció kinevelése érdekében.”
Balázs, 26

„Agnès Lacor Lili című meséje a kislány testvérének szemszögéből mutatja be a főszereplő Down-szindrómáját. A gyerek nem egy betegséget, hanem szeretett testvérét látja Liliben. Kiskorától fogva tudja, hogy ő különleges, színes egyéniség. A mese képi világa, a sok színes pasztelkrétával rendkívül jól tükrözi Lili sokszínűségét és szerethetőségét. Vonakodva kezdtem elolvasni a mesét, mivel féltem a témától. Olvasás közben jöttem rá, hogy én is inkább elfordítottam volna tekintetem a »témártól« , mint a könyv felnőtt szereplői, de örülök, hogy végigolvastam a mesét, mert számomra is egy új perspektívát adott a téma jobb megértéséhez, elfogadásához.”
Tünde, 24

„Nagyon kedves mese. Egyszerű elbeszélés, azonban egy nagyon fontos témát tárgyal. Olyan irányból közelít hozzá, mely a kisgyerekek számára nagyon is életszerű. Gyönyörű színes képei pedig rendkívül kifejezőek. Örömmel ajánlom mindenkinek!”
Angelika, 27

lili

Lili

 
 
 
Írta: Agnès Lacor
Illusztrálta: Gwen Le Gac
Fordította: Szabó T. Anna
Szerkesztette: Csányi Dóra
24 oldal, cérnafűzött, keménytábla
ISBN: 978-963-9768-44-4
Megjelent: 2011 ősz
Fogyasztói ár: 1990 Ft
 
Megrendelem
 
 
 
„Ajánlom ezt a könyvet minden szülőnek, aki úgy gondolja, hogy a világ nem tökéletes. Hiszen bármennyire törekszünk, hogy minden az álmaink, elképzeléseink szerint történjen, sokszor másképp alakul életünk. Minden 600 élve születésből egy gyermek Down-szindrómával jön világra. Fogadjuk el őket, hiszen egy sosem remélt, új „színt” hoznak életünkbe, amelyet ha elfogadunk, sokkal boldogabb életet élhetünk. Az érintett családok boldogsága nagyban múlik a környezetük reakciójától. Talán ez a kis könyvecske, amelyet felolvasunk gyermekeinknek, megtanít minket a „mongol” emberek szeretetére.”

Kisari Károly

 
4 éves kortól