Kárpáti Tibor apró könyve, nyelvi korlátok nélkül, minden korosztály számára, fanyar humorral mesél a szerelemről. Végre egy igazán ütős Valentin-napi ajándék.

Persze, nem kell a februári Valentin-nap – bár remek alkalom -, hogy Kárpáti Tibor Valentine – 2 love stories könyvéről beszéljünk. A Valentine – két szerelmes történet 2011 nyarán már megjelent Papírszínházas kiadásban, szöveg nélkül. Bár, én csak a könyvet fogtam a kezemben – ha nem utálnám könyvecske kifejezést, akkor méretei alapján pontosan illene rá -, könnyű elképzelni, milyen lehet a hatalmas lapokat mutatni és hozzá történetet kanyarítani. Felnőttként nem kell sokat magyarázni, mi történik képről képre, de az ember lánya – legalábbis én – a gyerekeknek azonnal magyarázni, mesélni kezdi a történetet: Valentin vágyakozását, reményeit, majd balszerencséjét.

Kárpáti Tibor történetei nem szirupos rózsaszínűek, hanem fanyarok és humorosak, és Cupido mindkét esetben holtan végzi. És éppen ettől olyan élvezetes ez a könyv! Ízig-vérig élettel teli és anti-Valentin-napi.

A Valentine – 2 love stories szöveget is tartalmaz. De senki se számítson összetett mondatokra, színes szóvirágokra, Kárpáti Tibor rajzol és képekkel mesél, a könyv páros oldalain főként indulatszavak (ooh!, heeheehee! uh-huh! stb.) szerepelnek, de ennél nem is kell több.

A Valentine – 2 love stories a Csimota Design-könyvek sorozatában jelent meg és tudatosan nem használtam a gyerekkönyv kifejezést, mert gyerekeknek, felnőtteknek, fiataloknak, időseknek, 0-99 évig bármely korosztály számára egyaránt élvezetes.