Szegedi Katalin: Fűszervaj receptje
Én most hozott anyagból dolgoztam, abból, ami a kertben éppen volt.
A zöldhagyma szárát felkarikáztam. Egy ág rozmaring levélkéit, két levél zsályát, egy ágacska tárkonyt, pár levél oregánót, és egy kicsumázott csilit apróra vágtam. Mozsárban megőröltem némi borsot és köményt, és az összes fűszert hozzákevertem 200 gramm puha vajhoz, amit persze meg is sóztam.
Egy ilyen finom fűszervaj mindenre jó. Lehet héjában sült krumplira vagy steak-re tenni, de feldob egy unalmas szendvicset is.
Na és persze ilyen fűszervajat készített a híres francia szakács A titkos recept című mesében.
De vajon mihez?
Hát ezt sajnos nem árulhatjuk el, mivel ez szigorúan titkos. El kell olvasni a mesét!
Szegedi Katalin