azellenseg_borito

Az Amnesty International Magyarországgal közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes kipróbálni, hogyan működik Az ellenség című könyv az Amnesty emberi jogi oktatási programjában. A fővárosi és vidéki próbaórák után kijelenthetjük: működik.

Az ellenség-óra

A 6-12 éves korú kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, játékokkal jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúkban egymás ellen harcoló „ellenségekig”.

azellenseg_02

Mire gondol egy katona a lövészárokban egyedül, éjszaka, mikor esik az eső, étele már nincs, és vízből is csak kevés? És mire gondol az ellensége a lövészárokban egyedül, éjszaka, mikor esik az eső, étele már nincs, és vízből is csak kevés? Mit tudnak a „kicsik” arról, mi is, ki is az ellenség? Mit is lehet tenni azért, hogy ne legyen az? — ezekről van szó. Az órán sor kerül a könyv rövid bemutatójára is.

Az órákat az Amnesty International Magyarország szervezi, időpontot egyeztetni az alábbi címen lehet: oktatas@amnesty.hu Az órák INGYENESEK, vidéki helyszín esetén lehetőség szerint útiköltség-hozzájárulást kérnek.

A könyvhöz tartozó foglalkozásterv ezen a linken érhető el.