Kérlek, pár szóban mutatkozz be az olvasóknak, például mióta foglalkozol illusztrálással?

Szepesi Szűcs Barbi vagyok, 1987-ben születtem. A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolába jártam kerámia szakra, de már ekkor éreztem, hogy a grafika jobban vonz. Az Óbudai Képzőművészeti Szakképző Iskolában ismerkedtem meg igazán az illusztrálással, majd 2012-ben szereztem MA diplomát a MOMÉ-n, tervezőgrafika szakon. Még azon a nyáron elkezdtem dolgozni a MOME TechLabnál, ahol izgalmas applikációkat készítettünk gyerekeknek. Két éve szabadúszóként tevékenykedem.

cs8b

Mi a véleményed a Csimota Design-sorozatáról, mint kezdeményezésről?

Az egyetem alatt találkoztam először a sorozattal és nagyon vagánynak gondolom. Érdekes látni, hogy mindenkiből más hangulatot, formákat, vonalakat hoz ki az adott mese.

A Csipkerózsika egy felkérésre készült munka, ezt a formát szereted-e jobban, vagy ha szabadon alkothatsz?

Ha könyvről van szó, akkor én jobban szeretem a kötöttebb formát, mert így jóval könnyebb együtt dolgozni a kiadóval és a szerzővel. Az ideális az, ha van egy keret, de azon belül szabadon alkothatok.

cs6b

Csányi Dóra, a Csimota Kiadó szerkesztője, mennyire kötötte meg a kezed, milyen instrukciókat kaptál, segítettek-e ezek?

A formátum és a történet adott ennél a sorozatnál, de ezen kívül az illusztrátorok azt rajzolnak, amit csak szeretnének. Ez az a keret, amire szükségem van.

cs2b

Pontosan milyen technikával dolgoztál végül?

A rajzok manuális technikával készültek, grafit ceruzát és főleg rotringokat használtam. Végül beszkenneltem az illusztrációkat és kaptak egy színes hátteret, illetve itt-ott belefestettem pár foltot.

Gyovai Katalin